Glass a la Tina

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 20 minuter

Denna glass har jag komponerat själv. Om man tycker om glass med lite "mat" i så är detta något för dig.

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 16 msk florsocker
  • 1 liter vispgrädde
  • 5 skivor mjuk chokladkaka
  • 6 digestivekex
  • 1 dl chasewnötter
  • 4 msk kahlua
  • 3 msk néskaffe
  • 1 dl vit choklad
  • 7 msk sirap
  • Instruktioner

    Vispa grädden ganska hård. Vispa florsocker och äggulor tills smeten blir pösig. Blanda detta. Dela chokladkakorna, chasewnötterna, digestivekexen. Hacka och blanda i den vita chokladen. Blanda i kahlua och det starka neskaffet med varandra och blanda därefter allt och häll ner smeten i två gladpacklädda formar. Spritsa sirap över och blanda ner den med en kniv lite här och där. Fryses därefter. Låt tina en stund innan den serveras

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tina000 21 mars 2011

    Nu hoppas jag verkligen att det blir godkänt. Annars ger jag nog upp. Har bytt namn på receptet. Hälsningar Christina Wiman

    Relaterade Artiklar

    Annorluda glass
    Det är märkligt att ingefära, som har en så särpräglad smak, passar ti...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben