Glass med muscovadosås och karamelliserade pumpakärnor
170 kalorier per portion
En underbart god sås till vaniljglass, toppad med knapriga karamelliserade pumpakärnor.
Ingredienser
Sås
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
½ dl sirap
1 dl mörkt muscovadosocker
25 g smör
Karamelliserade pumpakärnor
2 dl pumpakärnor
3/4 dl socker
1-2 msk vatten
2 krm flingsalt
Tillbehör
Vaniljglass
Bär
Instruktioner
- Karamelliserade pumpakärnor:
- Rosta pumpakärnorna hastigt i en torr, medelvarm panna, tillsätt socker och vatten. Smula över saltet. Skaka pannan då och då tills sockret har smält.
Lägg över pumpakärnorna på ett bakplåtspapper och stänk över lite vatten. Låt svalna och torka helt. Bryt isär eventuellt klumpar.
- Sås:
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Häll grädde och sirap i en kastrull, tillsätt socker, vaniljstång och frön. Koka upp, låt koka på svag värme 10 minuter.
Dra kastrullen från värmen och rör i smöret. Låt såsen svalna något. Ta upp vaniljstången.
- Servera såsen till glass och bär och toppa med karamelliserade pumpakärnor.
Liknande recept
Kommentarer (0)