Glass med muscovadosås och karamelliserade pumpakärnor

Serverar: 12 portioner

170 kalorier per portion En underbart god sås till vaniljglass, toppad med knapriga karamelliserade pumpakärnor.

Ingredienser

  • Sås
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ dl sirap
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 25 g smör
  • Karamelliserade pumpakärnor
  • 2 dl pumpakärnor
  • 3/4 dl socker
  • 1-2 msk vatten
  • 2 krm flingsalt
  • Tillbehör
  • Vaniljglass
  • Bär
  • Instruktioner

    1. Karamelliserade pumpakärnor:
    2. Rosta pumpakärnorna hastigt i en torr, medelvarm panna, tillsätt socker och vatten. Smula över saltet. Skaka pannan då och då tills sockret har smält. Lägg över pumpakärnorna på ett bakplåtspapper och stänk över lite vatten. Låt svalna och torka helt. Bryt isär eventuellt klumpar.
    3. Sås:
    4. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Häll grädde och sirap i en kastrull, tillsätt socker, vaniljstång och frön. Koka upp, låt koka på svag värme 10 minuter. Dra kastrullen från värmen och rör i smöret. Låt såsen svalna något. Ta upp vaniljstången.
    5. Servera såsen till glass och bär och toppa med karamelliserade pumpakärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben