Glassandwich

Serverar: 15 portioner

Bli din egen GB-gubbe

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 liter vaniljglass
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, kakao, bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Bre ut smeten på plåten. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 5 minuter.
    3. Stjälp upp kakan på bakplåtspapper och lägg en fuktig bakduk över. Låt kakan svalna. Dra bort bakplåtspapperet. Dela kakan på längden till 2 bottnar.
    4. Tina glassen något. Fördela den i ett jämnt lager på ena halvan av kakan. Täck med den andra halvan och tryck lätt. Frys i 3 timmar.
    5. Ta ut och låt den frysta kakan mjukna något i 10 minuter innan den skärs i bitar. Pudra över med florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben