Rabarber- och jordgubbssandwich

Serverar: 8 portioner

Gör din egen lyxiga glassandwich.

Ingredienser

  • Botten
  • 120 g vetemjöl
  • 15 g kakao
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 100 g strösocker
  • 2 ägg
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 2 rabarber
  • 200 g jordgubbar
  • 2 msk vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 dl grädde
  • 3 st äggulor
  • 0,66 dl florsocker
  • Tillbehör
  • 2 rabarber
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • 1 msk smör
  • Mald kanel
  • 200 g jordgubbar, delade på mitten
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Botten: Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Sikta mjöl, kakao, bakpulver och salt.
    2. Vispa smör och socker vitt. Rör i ett ägg i taget. Blanda i de siktade torra ingredienserna. Bred ut smeten på bakplåtspapper på plåtar och grädda i omgångar i 6-7 minuter.
    3. Ta ut bottnarna och vänd upp dem på bakplåtspapper. Plasta in dem så fort de kallnat.
    4. Fyllning: Skala och skiva rabarbern till fyllningen tunt, snoppa jordgubbarna och skär dem i bitar. Koka rabarber, jordgubbar och vatten ett par minuter. Tillsätt sockret och låt koka ytterligare ett par minuter. Låt kompotten kallna.
    5. Vispa grädden och vispa sedan upp äggulorna och florsockret i en separat bunke. Rör ner kompotten i äggulesmeten och vänd i grädden.
    6. Lägg plastfilm i botten av två avlånga sockerkaksformar eller på en bricka. Skär ut chokladbottnar och lägg i formarna eller på brickan. Täck med ett 3 cm tjockt lager av glassmassa och lägg på ett lager av chokladbotten. Sätt in glassen i frysen i 4-5 timmar.
    7. Tillbehör: Skiva två rabarber tunt. Häll socker och vatten i en stekpanna och koka till ljus karamell. Lägg i smöret och rabarberbitarna. Sänk värmen och koka tills rabarberbitarna börjar mjukna. Pudra över kanel.
    8. Lägg upp rabarber och jordgubbar på tallrikar. Skär glassen i trekantiga bitar och lägg på tallrikarna. Garnera med mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben