Läckra glassbakelser med krokant och Noblesseplattor. Enkla bakelser som kan förberedas ett par dagar före servering. Den hemmagjorda glassen är inte så söt.
Ingredienser
Krokant
3/4 dl socker
3/4 dl finhackad sötmandel
Glass
2 dl vispgrädde
½ dl kesella
2 tsk florsocker
Garnering
Ca 20 chokladplattor, Noblesse
Instruktioner
Krokant:
Smält sockret på medelvärme i en stekpanna (det får inte brännas) Tillsätt finhackad mandel och rör om. Häll upp blandningen på ett bakplåtspapper. Låt krokanten stelna och hacka den i små bitar.
Glass:
Vispa grädden fluffig och rör sedan ner kesella och florsocker. Vänd försiktigt ner krokanten i blandningen.
Sätt ihop chokladplattorna två och två med en stor klick gräddblandning emellan. Frys in bakelserna under några timmar och ta fram dem precis före servering.