Glassbakelser med krokant

Serverar: 10 portioner

Läckra glassbakelser med krokant och Noblesseplattor. Enkla bakelser som kan förberedas ett par dagar före servering. Den hemmagjorda glassen är inte så söt.

Ingredienser

  • Krokant
  • 3/4 dl socker
  • 3/4 dl finhackad sötmandel
  • Glass
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl kesella
  • 2 tsk florsocker
  • Garnering
  • Ca 20 chokladplattor, Noblesse
  • Instruktioner

    1. Krokant: Smält sockret på medelvärme i en stekpanna (det får inte brännas) Tillsätt finhackad mandel och rör om. Häll upp blandningen på ett bakplåtspapper. Låt krokanten stelna och hacka den i små bitar.
    2. Glass: Vispa grädden fluffig och rör sedan ner kesella och florsocker. Vänd försiktigt ner krokanten i blandningen.
    3. Sätt ihop chokladplattorna två och två med en stor klick gräddblandning emellan. Frys in bakelserna under några timmar och ta fram dem precis före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben