Glassig dajmkaka

Fantastiskt god

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 5 ägg
  • 2 dubbeldajm
  • 2,8 dl strösocker
  • 150 g grovmalen mandel
  • Instruktioner

    1. Hacka mandeln grovt, gärna i en mixer. Dela äggen och vispa äggvitorna samt 1,8 dl strösocker hårt. Vänd ner den grovhackade mandeln och häll i smord form.
    2. Grädda i 175 grader ca: 20-25 minuter. Låt kallna.
    3. Vispa grädde, 1 dl strösocker och äggulorna hårt. Blanda i en hackad dubbeldajm i gräddblandningen och bre över den kalla kakan.
    4. Hacka sedan resten av dubbeldajm och strö över kakan. Ställ in kakan i frysen och låt den tina en halvtimme innan servering. Till en stor långpanna krävs dubbel sats.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    10-12
    3

    Kommentarer (2)

    Taiinisch 12 mars 2009

    hur gör man när man skållar?

    Annafbg 15 mars 2009

    Jättegod! Jag och familjen har just ätit av den här kakan så att magarna står i fyrkant, det är svårt att sluta i tid. Perfekt till kvällsmys! Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben