Glasskakor

Serverar: 18 portioner

Tid: 40 minuter

Kakor till glass -och fruktdesserter. Superenkla att göra!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 tsk hett vatten
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna, hälften av sockret och vattnet till en tjock, pösig smet. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Använd en torr och ren skål annars går det inte att vispa vitorna. Tillsätt resten av sockret, lite i taget, under vispning. Sikta mjölet i äggulesmeten. Tillsätt 1/3 av äggvitesmeten och blanda om allt väl, men försiktigt. Vänd i resten av äggvitesmeten. Spritsa ut smeten till cirka 10 cm långa, lätt ovala kakor på en smord plåt. Grädda kakorna i ugnen i 10-12 min eller tills de har fått en svagt guldgul färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben