Solveigs glasskaka

Serverar: 1 portioner

Otroligt god tårta, receptet kommer från Norge

Ingredienser

  • Marängbotten
  • 3 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl mandel
  • Glass
  • 3 äggulor
  • ¾ strösocker
  • 2 pkt dubbeldaim
  • 1 dl ljummet kaffe
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150 grader. Mal mandeln i kvarn. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning. Vänd ner mandeln i vitan. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Häll i marängsmeten och grädda på nedersta falsen 50-60 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i formen. Vipa under tiden äggulorna med sockret till ett vitt skum. Finhacka dajmen och blanda med det ljumma kaffet. Vispa grädden och vänd ner äggskummet och kaffet. Häll glassmeten på marängbotten. Ställ kakan i frysen minst 3 timmar. OBS! tag fram kakan och ställ den i kylen drygt ½ timme innan servering. Dekorera med spritsade gräddtoppar och chokladmoccabönor eller färska bär

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    andersr4 30 augusti 2009

    Solveigs goda glasskaka (Ann-Maris mockaglasstårta)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben