Solveigs Rabarbersaft

Serverar: 5 portioner

Tid: 3 dagar

Mycket lätt att göra och är fantastiskt god.

Ingredienser

  • 3 kg Rabarber
  • 4 st Citroner
  • 40 g Citronsyra
  • Kallt vatten
  • 0.8 kg Socker per avrunnen liter saft
  • 10 liters hink eller annat stort kärl
  • Instruktioner

    1. Rabarberna och Citronerna sköljes, skivas och skäres i bitar.
    2. Lägg i en hink och häll kallvatten över så att rabarber och citroner är täckta.
    3. Rör ner citronsyran. Lägg plast över.
    4. Låt stå svalt i 3 dygn och rör om varje dag.
    5. Sila av rabarber och citroner.
    6. Tillsätt Ca 0.8 kg socker till varje liter avrunnen saft. Rör om tills sockret löst sig.
    7. Tar ca 2 kg socker till 4 liter avrunnen saft.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Glitterfia 1 juni 2010

    Detta recept har jag också. Det är toppen!. Riktigt svalkande en varm sommardag. Gör det varje år och fryser in saften i 50 cl petflaskor.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben