Glasskräm

En riktigt god fyllning eller garnering till tårtor och bakverk. Krämen smakar som vaniljglass, därav namnet. Enkel och snabb att göra.

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 5 msk marsanpulver
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Det finns två sätt att göra glasskrämen.
    2. Alternativ 1: (använda glasskräm som fyllning i tex tårtor)
    3. Vispa ihop mjölk och marsanpulver till vaniljkräm, ställ in i kylskåpet några minuter för att stelna. Vispa grädden. Rör ihop vaniljkrämen och den vispade grädden.
    4. Alternativ 2: (för att spritsa kakor och tårtor med)
    5. Blanda mjölk och marsanpulver till vaniljkräm. Häll sedan i grädden (ovispad) och vispa alltihop till önskad konsistens.
    6. Tips: Lägg fyllningen mellan två marängbottnar och frys in så har du en supergod glasstårta :P.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben