Glasstårta

Serverar: 10-12 portioner

Underbart god.

Ingredienser

  • Flarnbottnar
  • 2 dl socker
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl sirap
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl smält smör
  • 2 dl hackade nötter eller mandlar
  • 1 dl vetemjöl
  • Glasssmet
  • 4 äggulor
  • 1 kaffekopp socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 6 dl vispgrädde
  • 4 äggvitor
  • Jordgubbar eller annan frukt till garnering
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienserna till flarnbottnarna i en skål. Häll upp smeten i 2 smorda eller bakplåtspappers klädda braspannor. Grädda i 10 minuter i ugnen på 200 º värme. Vispa 4 äggvitor till hårt skum i en skål. Vispa sedan äggulorna tillsammans med socker och vaniljsocker i en annan skål, Vispa grädden för sig . Blanda sedan grädden i ägg och socker smeten. Rör till sist försiktigt ner äggvitorna. Lägg en flarnbotten i en braspanna, häll glasssmeten över . Lägg sedan den andra flarnbottnen ovanpå glasssmeten Sätt in i frysen och låt stelna ungefär 4 timmar. Tag ut glasstårtan ca 10 minuter innan servering och garnera den med skivade jordgubbar.

    Liknande recept

    3.8
    8 h 45 min
    12-14
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben