Glasstårta

Marängbottnarna kan gräddas alla tre på en gång om du har varm- luftsugn. Då tar det 75 min i 110°. I en vanlig ugn kan man bara grädda en i taget, det tar 45 min i 125°. Bottnarna går bra att göra i förväg om de sedan förvaras torrt.

Ingredienser

  • Marängbottnar
  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • Ca 3 1/2 dl hjortronsylt, ca 400 g
  • 1 1/2 liter vaniljglass
  • Garnering
  • 100 g Marabou mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • Citronmeliss
  • Hjortronsylt
  • Instruktioner

    1. Maräng: Sätt ugnen på 125° (110° varmluft). Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda bakpulver och socker, vispa ner blandningen lite i taget i vitorna och visp ytterligare tills marängsmeten är blank och bildar toppar.
    2. Bred ut smeten till rundlar ca 24 cm på tre plåtar med oljat och mjölat bakplåtspapper. Grädda varje plåt i mitten av ugnen ca 45 min tills marängen känns torr eller alla tre på en gång i varmluft ca 75 min.
    3. Chokladplattor: Bryt chokladen i bitar och smält den i en skål i ett vattenbad. Bred ut den tunt på ett bakplåtspapper ca 20x40 cm och låt den stelna. Skär eller bryt till plattor i önskad storlek.
    4. Tårta: Vispa grädden till fyllningen och blanda den med 1 1/2 dl av hjortronsylten. Varva maräng, sylt, glass i skivor och hjortron grädde i två lager. Lägg på den tredje marängbottnen.
    5. Vispa grädden till garneringen och täck tårtan med den. Ställ chokladplattor utmed kanterna och garnera ovansidan med sylt, citronmeliss och små chokladplattor. Servera tårtan direkt.

    Liknande recept

    3.8
    8 h 45 min
    12-14
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben