Glasstårta med dajm

Serverar: 4-12 portioner

Tid: 4 timmar 45 minuter

Så god, så god, både för liten och stor. Smakar bara mer och mer.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 5 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 2 st dubbeldajm
  • Instruktioner

    Vispa äggvitor, socker och bakpulver till en fast marängsmet. Bred ut smeten på bakplåtspapper i 2 rundlar som är 1 cm smalare än formen du använder för att lägga ihop tårtan med sen. Grädda i 125 grader i 1 1/2 timme. Låt svalna. Vispa grädden. Vispa äggulor och socker och blanda med den vispade grädden. Hacka dajmen och blanda i. Klä formen med plastfolie och lägg i en marängbotten, fyll på med halva glassblandningen, sen andra marängbotten och överst resten av glassblandningen. Frys den minst 2-3 timmar. Glöm inte att ta fram den ur frysen ca. 1 halvtimme innan den ska avnjutas.

    Liknande recept

    3.5
    15 min
    20
    1
    5
    30 min
    7-8
    1

    Kommentarer (4)

    bp72 14 november 2008

    Glasstårtan är helt underbar. Ska aldrig mer köpa en glasstårta

    jordgubbspuss 27 januari 2010

    Toppen god Blev jätteomtyckt på kalaset och så supersmidigt att kunna förbereda!!

    katcha 29 maj 2010

    Det var den godaste glasstårta vi ätit, skall göra den till alla fester. Jätte lätt att baka. Många tack ! från Katcha

    sandrisen1 6 augusti 2010

    Göttans gött!! Att rekomendera!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben