Mycket god glasstårta som passar lika bra till kaffet som till dessert.
Ingredienser
3 äggvitor
2 dl socker
1 1/2 dl sötmandel
3 äggulor
3/4 dl socker
1 dl ljummet kaffe
2 pkt dubbeldajm
3 dl grädde
Instruktioner
Skala och mal sötmandeln. Vispa äggvitorna. Vänd ner socker och mandel i vitorna. Bred ut smeten i valfri form och grädda den längst ner i ugnen i 50-60 min i 150 C. Låt den svalna när den är klar.
Finhacka dajmen. Blanda dajmen med kaffet. Vispa äggulor och socker till skum. Vispa grädden. Vänd ner äggskummet och kaffeblandningen i grädden.
Häll smeten på den svala marängen. Frys minst 3 timmar.
Mycket god, men 1 dl ljummet kaffe var inte så lyckat. Nästa gång kommer jag att använda frystorkat kaffe istället, som jag vispar tillsammans med grädden.
Mycket god, men 1 dl ljummet kaffe var inte så lyckat. Nästa gång kommer jag att använda frystorkat kaffe istället, som jag vispar tillsammans med grädden.