Glasstårta med dajm och kaffe

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Mycket god glasstårta som passar lika bra till kaffet som till dessert.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl sötmandel
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 1 dl ljummet kaffe
  • 2 pkt dubbeldajm
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Skala och mal sötmandeln. Vispa äggvitorna. Vänd ner socker och mandel i vitorna. Bred ut smeten i valfri form och grädda den längst ner i ugnen i 50-60 min i 150 C. Låt den svalna när den är klar.
    2. Finhacka dajmen. Blanda dajmen med kaffet. Vispa äggulor och socker till skum. Vispa grädden. Vänd ner äggskummet och kaffeblandningen i grädden.
    3. Häll smeten på den svala marängen. Frys minst 3 timmar.

    Liknande recept

    3.5
    15 min
    20
    1
    5
    30 min
    7-8
    1

    Kommentarer (1)

    flabban 3 september 2008

    Mycket god, men 1 dl ljummet kaffe var inte så lyckat. Nästa gång kommer jag att använda frystorkat kaffe istället, som jag vispar tillsammans med grädden.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben