Glasstårta Nutella semifreddo

Serverar: 10 portioner

Mycket god glasstårta!!

Ingredienser

  • 2 marängbottnar
  • 4 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk Nutella (ca 400 g)
  • Instruktioner

    1. Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
    2. Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.
    3. Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Servera med färska jordgubbar till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    eva_jonte 8 januari 2014

    Mycket smarrigt! Gjorde detta receptet i helgen! I det receptet jag hade skulle båda marängbottnarna vara hela. Men att krossa den ena lät ju om möjligt, ännu godare! :-D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben