Glögg

Ingredienser

  • 1 flaska (75cl) enkelt rött vin
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 5 hela kryddnejlikor
  • 1 stor bit kanel
  • 1 helt pomeransskal
  • 1 stor bit ingefära
  • 300-400 g bitsocker
  • 1 flaska renat brännvin eller vodka
  • 1 dl russin
  • 1 dl skalad sötmandel
  • Instruktioner

    Blanda vinet med kryddorna i en stor kastrull. Värm upp långsamt.Lägg bitsockret på ett bakgaller eller liknande och lägg det över kastrullens ena sida. Häll spriten i vinet och när allt är varmt - tänd med en sticka. Var försiktig med ansikte och hår. Det kan flamma till. Ös den brinnande glöggen över sockret och låt det sakta smälta.När drygt hälften av sockret smält -släck genom att lägga på ett lock. Smaka av glöggen om den är tillräckligt söt. Om inte -tänd igen och smält mer socker till lagom smak. När glöggen känns god -lägg i russin och mandel. Låt glöggen bli genomvarm och ös upp den i muggar.

    Liknande recept

    3.3
    5-6
    4

    Kommentarer (1)

    Patteb 12 december 2011

    Jag förstår inte skrivningen "Lägg bitsockret på ett bakgaller eller liknande och lägg det över kastrullens ena sida". Förtydliga gärna. En cylinder (vilken en kastrull i det flesta fall är...) har bara två sidor, över- och undersida.

    Relaterade Artiklar

    Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
    När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...

    Glöggtilltugg
    Då var det dags igen! På söndag är det advent och det är dags för å...

    Festa ut julen!
    Fortfarande råder mörka morgnar då det kan kännas svårt att stiga u...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben