GLÖGG

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 15 minuter

En enastående god glögg

Ingredienser

  • 5 l svagdricka
  • 5 medelstora skalade , skivade och råa potatisar
  • 50 g jäst (vanligt brödjäst)
  • 2.5 kg socker
  • 0,5 - 1 kg russin
  • 1 påse ( 10 - 15 g) kardemummakärnor
  • 1 påse ( 10 - 15 g) kryddnejlikor
  • 1 kanelstång
  • 1 bit ( 5 cm) färsk ingefära
  • Instruktioner

    -Tag fram ett RENT kärl som rymmer minst 10 liter. T.ex en spann i plast eller rostfritt eller en dammejanne -lösa upp jästen i lite av svagdrickan och häll i den i kärlet -Häll på svagdrickan -Rör ned alla andra ingredienser -Täck kärlet med en plastfilm (t.ex. GladPack) och picka lite hål i plasten -Ställ undan kärlet i 4-6 veckor. I början kan det bli en stormjäsning men det är helt normalt och kommer inom en vecka att avta. När tiden är mogen (efter 4-6 veckor) tappas glöggen på rena flaskor och korkas igen. ALLT skall från början ha rumstemperatur och jäsningen skall fortgå i rumstemperatur och skall under tiden inte röras.

    Liknande recept

    3.3
    5-6
    4

    Kommentarer (1)

    matmorsan 29 november 2007

    detta recept är kanon o mkt smak för att ha gjort eget

    Relaterade Artiklar

    Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
    När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...

    Glöggtilltugg
    Då var det dags igen! På söndag är det advent och det är dags för å...

    Festa ut julen!
    Fortfarande råder mörka morgnar då det kan kännas svårt att stiga u...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben