Glöggmarinerade kycklingspett

Serverar: 6 portioner

Skvättar av glögg går alldeles utmärkt att marinera kycklingen i. Vi förstärker smaken med ingefära och citronskal. Man kan använda kycklingfilè av lår eller bröst.

Ingredienser

  • 900 g kycklingfilè av lår eller bröst
  • Marinad
  • 1 ½ dl vinglögg
  • ½ dl kinesisk soja
  • Saft och rivet skal av 1 citron
  • 3/4 msk riven ingefära
  • 3 msk matolja
  • 1 krm svartpeppar
  • Sås
  • 10-12 smålökar
  • 2 äpplen
  • 3 dl grädde
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 ½ msk koncentrerad kycklingfond på flaska
  • 1 ½ msk balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Dela bröstfiléerna i halvor på längden. Lägg dem i plastpåsen och knyt samman. Låt det ligga kallt minst 6 timmar, gärna över natten. Vänd påsen någon gång under tiden.
    2. Tag upp filéerna och torka av dem. Trä upp köttet på korta träspett. Bryn dem runtom i lite matfett. Skala lökarna. Kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Stek löken mjuk i lite matfett. Lägg den i en eldfast form. Stek äpplena några minuter och lägg över dem i formen. Blanda samman grädden med vatten, kycklingfond och balsamvinäger. Häll det över lökröran. Lägg kycklingspetten ovanpå.
    3. Stek mitt i ugnen ca 15-20 minuter, köttsaften ska vara genomskinlig när du sticker i köttet.
    4. Fördela lökröran på 4 tallrikar och häll över såsen. Toppa med kycklingspetten. Garnera eventuellt med lite färsk timjan. Bjud potatiskaka till. Ugn 225°

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Amika 18 februari 2013

    Åh, MUMS!! Vad gott det här var! :) Otroligt gott! :) Jag kommer använda mig av glöggmarinerad kyckling många gånger! Lika gott utan såsen också ska tilläggas. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben