Glömda Maränger

Serverar: 6 portioner

Tid: 10 minuter

Supergod och ganska enkel efterrätt. Tar dock lite tid och kräver därför lite planering. Servera med färsk frukt och bär samt vispgrädde. Hallon, persikor och kiwi är mina favoriter!

Ingredienser

  • 4-5 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna och tillsätt socker lite i taget under vispning. Vispa till hårt skum till man kan vända bunken upp och ned.
    2. Smöra och mjöla en form med löstagbar kant.
    3. Häll smeten i formen så att det blir lite lägre i mitten.
    4. Sätt in i ugnen och stäng av värmen på en gång. Låt stå i ugnen i minst 5 timmar, går bra över natten men öppna inte ugen under tiden. Då sjunker marängen ihop!
    5. Somrig efterrätt som passar alla!

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben