Gluten och laktosfri citronkaka

Kakan mår bäst av att få svalna några minuter i formen innan den stjälps upp. Låt den sedan svalna under kakformen.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 4 äggulor
  • 2 dl socker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 ½ dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Formen
  • Mjölkfritt margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form och bröa den med potatismjöl.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum i en skål, vispa socker och äggulor i en annan skål. droppa i citronsaften. Blanda potatismjöl och bakpulver. Vispa ihop vitorna och gulorna och tillsätt mjölblandningen.
    3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben