Gluten och laktosfri tigerkaka

En lätt och porös kaka med en seg marängyta. Smakar bäst samma dag som den bakas.

Ingredienser

  • ½ dl flytande mjölkfritt margarin
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 ½ dl potatismjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Till 2/3 av smeten
  • 2 msk kakao
  • 2 msk varmt vatten
  • Formen
  • Mjölkfritt margarin
  • Potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en sockerkaksform ca 1 ½ liter med matfett och brö den med mjölmix.
    2. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt matfett. Blanda potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten. Häll drygt hälften av smeten i formen. Blanda kakao och vatten, smaksätt resterande smet med kakaoblandningen.
    3. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben