Gluten och laktosfria kanelbullar

Serverar: 30 portioner

Hembakta kanelbullar sprider en härlig doft i köket. Knepet att lyckas med bullbaket är att bullarna får jäsa på en varm och dragfri plats och att temperaturen på degvätskan är rätt.

Ingredienser

  • 1 dl flytande mjölkfritt margarin
  • 3 dl sojadryck
  • 50 g jäst för söta degar
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk malen kanel
  • ½ dl pofiber
  • 8 dl gluten och mjölkfri mjölmix
  • Fyllning
  • ½ dl socker
  • 2 tsk kanel
  • 3/4 flytande mjölkfritt margarin
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Smält matfettet i en kastrull, häll i sojadrycken och värm till fingervärme. Smula jästen i en bunke och häll degvätskan över och rör tills jästen löst sig. Blanda ner ägg, socker, salt, kanel, pofiber och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt med elvisp eller köksmaskin. Täck bunken med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.
    3. Rör samman fyllningen.
    4. Häll lite mjöl på bakbordet och ta upp degen, knåda degen smidig och dela den i 2 längder. Kavla ut den ena längden till 1 cm tjock rektangel. Pensla på fyllningen. Rulla ihop degen från långsidan och kär varje rulle i ca 15 delar. Ställ de skurna bitarna i pappersformar på en plåt. Gör samma sak med den andra längden. Låt jäsa 20-30 minuter.
    5. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben