Gluten och laktosfria knäckebröd

Serverar: 10 portioner

Använd kruskavel när du bakar knäckebröd. Brödet blir bättre genomgräddat och torkar fint under gräddningen. Dessutm får det ett trevligare utseende.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • ½ dl flytande mjölkfritt margarin
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk anis, fänkål eller brödkrydda
  • 2 ½ dl bovetekross
  • 1 dl fibrex
  • 3 dl gluten och mjölkfri mjölmix
  • Utbakningen
  • ½ dl gluten och laktosfri mjölmix
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, häll det över jästen och rör ut jästen. Tillsätt matfett, salt, kryddor, bovetekross, fibrex och mjöl. Arbeta ihop degen kraftigt med elvisp eller köksmaskin. Låt degen jäsa 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 250 grader.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord, forma till en längd och dela 10 bitar. Forma varje bit till en bulle och kavla ut varje bulle till en rund brödkaka, ungefär lika stor som ett tefat. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
    4. Passa brödet vid gräddningen, det blir lätt alltför välgräddat, eftersom det kan vara svårt att baka ut det till jämn storlek.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben