Gluten och laktosfria kokosrutor

Serverar: 24 portioner

Sött och gott. De är enkla att tillaga men vispningen tar lite tid.

Ingredienser

  • 2 msk gelatinpulver
  • 1 ½ dl hett vatten
  • 1 ½ dl kallt vatten
  • 1 äggvita
  • 3 dl socker
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl riven kokos
  • 2 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Lös upp gelatinpulvret i hett vatten, häll på det kalla vattnet. Vispa upp äggvitan i en stor bunke, blanda ner socker, florsocker, potatismjöl och vaniljsocker. Häll på vattnet med gelatin.
    2. Vispa med elvispen på hög hastighet i ca 20 minuter. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Blanda kokos och kakao.
    3. Häll hälften av blandningen i långpannan och bred över smeten. Strö över resten av kokosblandningen. Låt stå i kylen ett par timmar.
    4. Skär små eller stora bitar efter tycke och smak. doppa de vita sidorna i kokosblandningen på papperet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben