Glutenfri äppelkaka med kanel och råsocker

Serverar: 6-8 portioner

Detta är en knäckig kaka som är helt oemotståndlig!

Ingredienser

  • 3 äpplen
  • 1 msk mald kanel
  • 1 msk socker
  • Smet
  • 1 msk råsocker
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 75 g smält smör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • Florsocker
  • Servering
  • Eventuellt vispad grädde eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna ett bakplåtspapper i bottnen och smörj det också.
    2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg klyftorna i en skål tillsammans med kanel och socker. Vänd om så att allt blandas ordentligt.
    3. Vispa råsocker, socker och ägg fluffigt. Rör ner det smälta smöret och vänd om ordentligt så att allt blandas. Blanda mandelmjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten.
    4. Häll smeten i formen och fördela kaneläppelklyftorna i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 40-45 minuter. Kakan ska ha stannat helt och fått fin färg, känn med en sticka. Täck med folie om det behövs.
    5. Servera gärna kakan med grädde eller vaniljsås. Pudra över florsocker vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben