Glutenfri aprikospaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Man kan ta persikor i stället

Ingredienser

  • 2 kokta potatisar, medelstora
  • 3 dl glutenfri mjölmix (Finax)
  • 1 tsk malen ingefära
  • 100 g kylskåpskallt margarin
  • Fyllning
  • 240 g konserverade aprikoser eller valfri frukt
  • Kolasås
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk kakao
  • 1 tsk margarin
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader
    2. Riv den kalla potatisen på råkostjärn och blanda mjölmixen med ingefära och tillsätt raspet.
    3. Forma till en deg och låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
    4. Tryck ut degen i en pajform, nagga med gaffel och grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
    5. Låt svalna innan man stjälper upp den. Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull och låt koka kraftigt ca 15 minuter till såskonsistens.
    6. Låt frukten rinna av ordentligt och skär i bitar.
    7. Fördela i den avsvalnade pajen och ringla över såsen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (1)

    Aems 29 januari 2010

    Den här pajen verkar jättefin! Spännande med potatis i pajskalet. Blir väl fastare deg då. Är ju annars ett problem med glutenfritt. Tack :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben