Glutenfri bake-off

Serverar: 16 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Har inte provat men tror säkert det går bra.

Ingredienser

  • 3 dl polentagryn
  • 3 dl kokande vatten
  • 1 pkt jäst
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk riven muskot, kan uteslutas
  • 3½ dl glutenfri mix (ljus)
  • + ½ dl till utbakningen
  • Instruktioner

    Häll kokande vatten över polentagrynen. Rör om och låt svalna till 37 g. Smula jästen och rör ut den med ljummet vatten, salt och ev muskot. Blanda samman jästlösningen med de skållade majsgrynen och arbeta ihop ingredienserna med mjölmixen. Låt degen jäsa under bakduk i 30minuter. Arbeta in ytterligare ½ dlmjölmix innan du skrapar ut degen på mjölmixat bord.. Baka ut degen och forma 16 bullar. Låt bröden jäsa i ytterligare 20-30 minuter. Ställ in dem i frysen. När de är frysta lägg dem i plastpåsar och förvara i frysen tills de skall användas. Sätt då på ugnen till 225 grader ,lägg de frysta bullarna på plåt och grädda10-15 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (1)

    Bonnie 21 juni 2020

    Oätbara

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben