Serverar: 16 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
Har inte provat men tror säkert det går bra.
Häll kokande vatten över polentagrynen. Rör om och låt svalna till 37 g. Smula jästen och rör ut den med ljummet vatten, salt och ev muskot. Blanda samman jästlösningen med de skållade majsgrynen och arbeta ihop ingredienserna med mjölmixen. Låt degen jäsa under bakduk i 30minuter. Arbeta in ytterligare ½ dlmjölmix innan du skrapar ut degen på mjölmixat bord.. Baka ut degen och forma 16 bullar. Låt bröden jäsa i ytterligare 20-30 minuter. Ställ in dem i frysen. När de är frysta lägg dem i plastpåsar och förvara i frysen tills de skall användas. Sätt då på ugnen till 225 grader ,lägg de frysta bullarna på plåt och grädda10-15 minuter.
Oätbara