En god och saftig kaka som är perfekt att baka när man har några bananer som har sett sina bästa dagar.
Ingredienser
2 ägg
125 g smör el. margarin
2 mosade bananer
3 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g blockchoklad
Kokos till formen
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform (ca 25 cm i diameter) och beströ den med kokos.
Smält margarinet i en kastrull och låt det svalna litegrann. Vispa ägg och socker poröst. Mosa bananerna och blanda ner dem i smeten. Blanda mjölmix, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner blandningen i smeten. Vispa. Häll smöret i smeten och fortsätt att vispa. Hacka blockchokladen grovt och blanda ned i kaksmeten.
Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min.
Hur mkt socker ska det vara i?