Glutenfri banankaka med choklad

Serverar: 8-10 portioner

En god och saftig kaka som är perfekt att baka när man har några bananer som har sett sina bästa dagar.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 125 g smör el. margarin
  • 2 mosade bananer
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g blockchoklad
  • Kokos till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform (ca 25 cm i diameter) och beströ den med kokos.
    2. Smält margarinet i en kastrull och låt det svalna litegrann. Vispa ägg och socker poröst. Mosa bananerna och blanda ner dem i smeten. Blanda mjölmix, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner blandningen i smeten. Vispa. Häll smöret i smeten och fortsätt att vispa. Hacka blockchokladen grovt och blanda ned i kaksmeten.
    3. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    crazycavylady 8 juli 2011

    Hur mkt socker ska det vara i?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben