Glutenfri broccolipaj

Serverar: 4-6 portioner

Frasig broccolipaj med ädelost och pinjenötter.

Ingredienser

  • 3 dl fin glutenfri mjölmix
  • 100 g smör
  • 2 msk kesella
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 400 g broccoli
  • 3 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 140 g ädelost
  • 2 msk pinjekärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Mixa samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Lägg folie runt kanten och förgrädda pajskalet 10 minuter.
    3. Fyllning: Dela broccolin i buketter, koka 5 minuter i lättsaltat vatten. Lägg broccolin i pajformen. Vispa samman ägg och grädde och smula ner ädelosten. Häll över pajen.
    4. Grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stannat och pajen har fin färg, ca 35 minuter.
    5. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Stå kvar medan du rostar, det går fort. Strö pinjenötterna över pajen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben