Glutenfri chokladmoussetårta

Serverar: 12 portioner

Läcker chokladmoussetårta som både är glutenfri och innehåller inget vanligt socker. Otroligt god med en klick grädde!

Ingredienser

  • Botten
  • 80 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl sötströ
  • ½ d riven kokos
  • 3 msk kokosmjöl
  • 2 msk pofiber
  • 2 krm äkta vaniljpulver
  • Chokladmousse
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad, utan tillsatt socker, hackad
  • 2½ msk sötströ
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda ihop alla ingredienser till bottnen till en deg. Tryck ut degen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt den kallna.
    3. Chokladmousse: Koka upp hälften av grädden i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Lägg i den hackade chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt sötströ och vaniljpulver. Vispa resten av grädden fluffig. Rör ner den i chokladblandningen. Låt moussen stå i kylen i ca 30 minuter.
    4. Bred ut chokladmoussen på bottnen Servera gärna tårtan med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben