Glutenfri chokladrulltårta med hallonfyllning

Serverar: 10 portioner

Rulltårta är så tacksamt, eftersom den är så enkel att göra. Med en fräsch och god fyllning så har du ett lyxigt bakverk på bordet i ett naffs. Skär gärna rullen i skivor och toppa med lite vispad grädde och bär så har du vackra bakelser. Variera gärna med andra bär i fyllningen.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 3/4 dl potatismjöl
  • Fyllning
  • 200 g färskost, t.ex. Philadelphia
  • 1 dl florsocker
  • 100 g hallon
  • Garnering
  • Grädde
  • Färska hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda övriga ingredienser och sikta ner i smeten, vispa ytterligare några sekunder så allt blandar sig. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Grädda i 5 minuter.
    3. Stjälp upp på bakplåtspapper med socker på. Ta bort papperet som kakan gräddats på och lägg den upp och ner under bakduk eller upp och ner-vända plåten.
    4. Mixa samman färskost, florsocker och hallon. Bred krämen på den avsvalnade tårtan och rulla samman till en rulle. Lägg rullen i kylen inrullad i bakplåtspapper.
    5. Garnera rullen med vispad grädde och hallon. Gör gärna bakelser genom att skära rullen i skivor och toppa med vispad grädde och bär.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben