Glutenfri chokladrulltårta med hallonfyllning
Rulltårta är så tacksamt, eftersom den är så enkel att göra. Med en fräsch och god fyllning så har du ett lyxigt bakverk på bordet i ett naffs.
Skär gärna rullen i skivor och toppa med lite vispad grädde och bär så har du vackra bakelser.
Variera gärna med andra bär i fyllningen.
Ingredienser
3 ägg
1½ dl socker
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
3/4 dl potatismjöl
Fyllning
200 g färskost, t.ex. Philadelphia
1 dl florsocker
100 g hallon
Garnering
Grädde
Färska hallon
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda övriga ingredienser och sikta ner i smeten, vispa ytterligare några sekunder så allt blandar sig. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Grädda i 5 minuter.
- Stjälp upp på bakplåtspapper med socker på. Ta bort papperet som kakan gräddats på och lägg den upp och ner under bakduk eller upp och ner-vända plåten.
- Mixa samman färskost, florsocker och hallon. Bred krämen på den avsvalnade tårtan och rulla samman till en rulle. Lägg rullen i kylen inrullad i bakplåtspapper.
- Garnera rullen med vispad grädde och hallon. Gör gärna bakelser genom att skära rullen i skivor och toppa med vispad grädde och bär.
Liknande recept
Kommentarer (0)