Glutenfri focaccia

Serverar: 1 portioner

Focaccia är brödet som är perfekt till middagen eller buffén och här är ett av de bästa glutenfria receptet. Detta bröd är fullproppat med medelhavssmak. Njut av det även dagen efter, då det också är väldigt hållbart.

Ingredienser

  • 250 g kallt vatten
  • 10 g färsk jäst
  • 1 ägg
  • 40 g olivolja
  • 1 msk socker
  • 80 g rismjöl
  • 45 g durramjöl
  • 45 g majsstärkelse
  • 20 g potatismjöl
  • 2 tsk xantangummi
  • 1 tsk salt
  • Olivolja till utbakning
  • Smaksättning
  • Rosmarin
  • Basilika
  • Timjan
  • Fetaost
  • Soltorkade tomater
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Blanda vatten, jäst, ägg och olivolja. Blanda samman de torra ingredienserna och tillsätt de blöta. Blanda degen slät för hand eller med hjälp av en elvisp eller köksmaskin. Häll degen i en oljad form, ca 20x30 cm. Låt degen jäsa ca 30 minuter.
    2. När degen jäst så tryck ner fetaost i tärningar, hela eller halverade soltorkade tomater, och örter i degen. Låt degen jäsa övertäckt med plast i ytterligare 1½ timme.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Pensla brödet med olivolja och strö över lite flingsalt före gräddningen. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt brödet svalna före servering.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben