Glutenfri fudgekaka

Serverar: 35 portioner

En favoritkaka! En fullkomligt ljuvlig chokladkaka med ett täcke av krämig fudge.

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 4 dl socker
  • 3 ägg
  • 1½ dl kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 dl rismjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • Fudge
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner socker och ägg i det smälta smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Rör ner dem i kastrullen och arbeta massan slät. Bred ut smeten i en liten långpanna ca 25x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt kallna.
    3. Blanda alla ingredienser till fudgen utom smöret i en kastrull. Tänk på att bryta chokladen i mindre bitar. Koka upp och låt massan koka tills den tjocknar, ca 20-30 minuter. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar. Rör ordentligt tills allt blandat sig.
    4. Bred fudgen över kakan och ställ den kallt att stelna. Skär i rutor.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben