Glutenfri grönkålspaj

Serverar: 6 portioner

En glutenfri paj med fyllning av grönkål och färskost. Toppad med granatäppelkärnor för färg och lite syrlighet.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör, kallt
  • 1½ dl rismjöl
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 tsk vatten
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 250 g fryst grönkål, tinad
  • 250 g färskost naturell
  • 2 ägg
  • 1 krm riven muskotnöt
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Topping
  • 1 granatäpple
  • Instruktioner

    1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en rund form, ca 24 cm i diameter. Nagga degen och låt stå kallt minst 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 175 grader och förgrädda pajskalet 8-10 minuter.
    3. Krama ur grönkålen och blanda med färskost, ägg och kryddor. Fördela fyllningen i pajskalet.
    4. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna.
    5. Dela granatäpplet och knacka ut kärnorna. Toppa pajen med granatäppelkärnor.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben