Glutenfri kalasrulltårta

Serverar: 10-12 portioner

Rulltårtor är sagolikt goda och väldigt snabbakade. Inte konstigt att de är så populära! Denna rulltårta har en härlig kombination av kokos och jordgubbar. Går utmärkt att frysa!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2½ dl kokosflingor
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kokosflingor
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kokosflingor, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten, rör om och häll upp i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 5-10 minuter, prova med en sticka att kakan känns torr.
    3. Strö kokosflingor över kakan. Stjälp upp den på bakplåtspapper och dra försiktigt bort gräddningspapperet. Låt den svalna med långpannan som tyngd.
    4. Vispa grädden. Snoppa och skiva jordgubbarna. Fördela grädden och jordgubbarna över bottnen. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar vid servering.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben