Serverar: 10-12 portioner
Rulltårtor är sagolikt goda och väldigt snabbakade. Inte konstigt att de är så populära! Denna rulltårta har en härlig kombination av kokos och jordgubbar. Går utmärkt att frysa!
Ingredienser
3 ägg
2 dl socker
2½ dl kokosflingor
3/4 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kokosflingor
Fyllning
2 dl vispgrädde
200 g jordgubbar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kokosflingor, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten, rör om och häll upp i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 5-10 minuter, prova med en sticka att kakan känns torr.
- Strö kokosflingor över kakan. Stjälp upp den på bakplåtspapper och dra försiktigt bort gräddningspapperet. Låt den svalna med långpannan som tyngd.
- Vispa grädden. Snoppa och skiva jordgubbarna. Fördela grädden och jordgubbarna över bottnen. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar vid servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)