Glutenfri kardemummakaka

En klassisk kaka som bakas med glutenfri mjölblandning så de som är allergiska mot gluten också kan äta den.

Ingredienser

  • 3 dl fin glutenfri mjölblandning
  • 1 ½ dl socker
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 150 g mjukt smör
  • 1 ½ dl filmjölk
  • Olja
  • Glutenfritt ströbröd
  • 2 msk pärlsocker
  • 2 msk hackad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund slät eller avlång form som rymmer ca 1 ½ liter. Beströ den med glutenfritt ströbröd.
    2. Blanda mjölblandningen, socker, kardemumma, bakpulver och fiberhusk i en bunke. Arbeta in mjukt smör i mjölblandningen med hjälp av en gaffel. Tillsätt filmjölk och rör samman till en slät och jämn smet.
    3. Klicka ner smeten i formen, strö över pärlsocker och mandel.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5
    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben