Glutenfri lingonlimpa

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Min dotter och sambo gillar detta bröd.

Ingredienser

  • 1/2 pkt jäst
  • 3 1/2 dl vatten, 37*C
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 1/2 msk brödkryddor
  • 2 msk matolja
  • 2 dl sempers rena havre
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 pkt mix med fiber ( spara 1 dl till utbaket)
  • Instruktioner

    Smula jästen och rör ut den i vattnet. Tillsätt salt brödkryddor och fiberhusk och rör om. Låt svälla 10 minuter och tillsätt sedan de övriga ingredienserna. Blanda till en deg och låt jäsa i 30 minuter under bakduk. Knåda ihop degen och forma den till två runda bullar. Skär tre snitt i dem och låt jäsa ytterligare 15 minuter. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben