Glutenfri morotssiktkaka
Gott och lättabakat.
Ingredienser
2 dl finriven morot
2 tsk salt
50 g jäst
4 dl mjölk
50 g margarin
125 g keso
1 ägg
1 msk fiberhusk
1½ tsk brödkryddor
3 dl glutenfri mix m. fibrer
6 dl fin glutenfri mix
Instruktioner
Riv morötterna fint och blanda med salt och dra en stund.
Lös upp jästen i 37 gr mjölk + smält margarin. Tillsätt fiberhusk och låt svälla några minuter. Rör i morötterna, keso, ägg, kryddor samt mjölmixen.
Arbeta degen kraftigt i assistent ca10 min. Låt jäsa 30 min.
Klicka ut degen på plåt till ca 4 brödkakor (ca 14 cm). Platta till, nagga, och jäs i 30 min. Grädda i 250 gr 8-10 min.
Liknande recept
Våfflor - laktos och glutenfria
3.3
3
Chokadkladdkaka, glutenfri eller med mjöl
5
10
3
Glutenfri Prinsesstårta
4.5
1 h 30 min
8-9
2
Saftiga chokladmuffins, glutenfria
4.5
20 min
12
6
Glutenfri köttfärspaj
45 min
5-6
Britt-Maries Äppelpaj Glutenfri
3.3
1
Glutenfri Sockerkaka
5
40 min
6
Rullrån glutenfria
5
50
2
Mandelkakor med kardemumma (glutenfria)
1 h 30 min
50
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!