Glutenfri morotssiktkaka

Gott och lättabakat.

Ingredienser

  • 2 dl finriven morot
  • 2 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 4 dl mjölk
  • 50 g margarin
  • 125 g keso
  • 1 ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • 1½ tsk brödkryddor
  • 3 dl glutenfri mix m. fibrer
  • 6 dl fin glutenfri mix
  • Instruktioner

    1. Riv morötterna fint och blanda med salt och dra en stund.
    2. Lös upp jästen i 37 gr mjölk + smält margarin. Tillsätt fiberhusk och låt svälla några minuter. Rör i morötterna, keso, ägg, kryddor samt mjölmixen.
    3. Arbeta degen kraftigt i assistent ca10 min. Låt jäsa 30 min.
    4. Klicka ut degen på plåt till ca 4 brödkakor (ca 14 cm). Platta till, nagga, och jäs i 30 min. Grädda i 250 gr 8-10 min.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben