Glutenfri pepparkaksdeg

Serverar: 30-40 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Blev glad när jag hittade detta recept, eftersom jag har flera i min omgivning som inte tål gluten. har rättat stavfel.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 0,5 dl strösocker eller mörkt muscovadoråsocker
  • 3 msk sirap
  • 1 msk pepparkakskryddor
  • 0,5 tsk fiberhusk
  • 1 dl mandel
  • 1 ägg
  • 5 dl glutenfri mjölmix
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Tillsätt socker, sirap, kryddor och fiberhusk. Låt svalna. Blanda i hackad mandel, ägg och mjölmix, lite i taget. Blanda väl. Låt vila svalt under plast i 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 200°.
    3. Baka ut på traditionellt vis eller forma till två fyrkantiga längder, ca 20 cm långa. Låt stelna ytterligare en stund i frysen. Skär i ca 2 mm tunna skivor och lägg på plåtar med bakpapper.
    4. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben