Glutenfri rör-ihop-kaka

Serverar: 12 portioner

Denna kaka gör jag ofta, dels för att den är väldigt enkel att göra och dels för att den är supergod! Variera gärna med andra bär.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • Fyllning
  • 225 g blåbär
  • Florsocker att pudra över
  • Till formen
  • Smör
  • Kokosflingor
  • Servering
  • Eventuellt vispad grädde eller vaniljvisp
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en liten långpanna och strö över med kokosflingor.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Rör samman samtliga ingredienser och häll smeten i formen. Strö över bären och spara eventuellt några till dekoration och grädda kakan i ca 25-30 minuter. Låt svalna.
    3. Pudra över florsocker och skär upp i rutor. Strö över resterande bär och servera eventuellt med en klick vispad grädde eller vaniljvisp.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben