Glutenfri smörgåsrulltårta

Serverar: 6 portioner

Smörgåstårta på rulle är väldigt läckert och uppskattat att servera! Gör gärna tårtan dagen före så blir den ännu saftigare och godare.

Ingredienser

  • 1 rektangulär, glutenfri smörgåstårtbotten (finns recept i min kokbok)
  • Fyllning
  • 5 hårdkokta, fin tärnade ägg
  • 3 dl créme fraiche
  • 1 dl hackad dill
  • 100 g skalade, hackade räkor
  • Garnering
  • 3 dl créme fraiche
  • 200 g färskost
  • 1 knippa dill
  • 100 g skivad rökt lax
  • 1 citron
  • Ärtskott
  • Instruktioner

    1. Tillred bröddegen enligt grundreceptet. Bred ut degen på ett bakplåtspappersklädd plåt och grädda 6-7 minuter. Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper och ta bort papperet som den bakats på. Låt kallna under papper eller en upp och ner vänd plåt. Kantskär bottnen.
    2. Rör samman ägg och créme fraiche. Bred fyllningen på brödet och strö över dill och räkor. Rulla som en rulltårta med hjälp av bakplåtspapperet. Lägg in i kylen, gärna över natten så att tårtan får stå och safta till sig.
    3. Vispa créme fraichen så att den tjocknar, tillsätt färskosten och bred krämen på smörgåsrullen. Strö över hackad dill. Skär laxen i remsor och rulla samman som rosor och lägg på toppen av rulltårtan. Dekorera med grönt och citron. Sätt knippen av ärtskott på sidorna.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben