Glutenfri smörgåstårtbotten

Serverar: 6-8 portioner

Detta är ett glutensäkert favoritrecept på smörgåstårtbotten . Perfekt att utgå ifrån och sedan är det bara att välja fyllning och form på tårtan, rund eller rektangulär. Receptet är även laktosfritt.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 4 dl ljummet vatten
  • ½ dl rapsolja eller 25 g smält smör (laktosfritt)
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk fiberhusk
  • Ca 7½ dl Finax mjölmix, 450 g
  • Till formen
  • Smält smör/olja
  • Mjölmix, majsmjöl, rismjöl eller annat glutenfritt mjöl
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt olja, socker, salt och fiberhusk. Låt svälla 5 minuter, tillsätt mjölmix och arbeta degen väl.
    2. Häll degen i en smord och mjölad springform, ca 24 cm i diameter, eller en avlång form, ca 1½ liter och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Pensla brödet med vatten och grädda ca 30 minuter. Spreja in vatten i ugnen efter halva gräddningstiden. Låt brödet svalna. Dela i tre lager.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben