Glutenfri smulpaj med ägg och mjölkfri vaniljsås

Serverar: 4 portioner

Många är allergiska och den här rätten kan de flesta äta beroende på vilken allergi de har.

Ingredienser

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 3 msk socker
  • 1 ½ dl boveteflingor
  • 1 ½ dl glutenfri mix
  • Fyllning
  • 1 liter färska eller frysta bär, tex. blåbär, hallon, krusbär
  • 1 dl socker
  • 1 ½ msk potatismjöl
  • Vaniljsås
  • 5 dl havrebaserad gräddersättning
  • 2 msk maizena
  • ½ dl socker
  • Gul hushållsfärg
  • 2 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smält margarinet, rör ner socker, boveteflingor och mjölmix. Bred ut bären i en smord ugnssäker form, blanda socker och potatismjöl och strö över. Strö över smuldegen.
    3. Grädda mitt i ugnen tills pajen blivit ljusbrun och fyllningen mjuknat och saftat sig, 15-20 minuter.
    4. Gör vaniljsåsen under tiden pajen är inne i ugnen.
    5. Häll havrebaserad gräddersättning i en kastrull, tillsätt majsstärkelse och socker. Koka upp under omrörning. Häll upp såsen i en skål, tillsätt eventuellt ett par droppar hushållsfärg, häll dem först i en sked så det inte blir för mycket. Smaksätt med vaniljsocker när såsen svalnat.
    6. Servera smulpajen med vaniljsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben