Glutenfria äppelknyten

Serverar: 18 portioner

Kaneldoftande och varma. Bättre kan det inte bli. Passa på att baka när tillgången på äpplen är god.

Ingredienser

  • 25 g jäst för söta degar
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • ½ dl flytande margarin
  • 1 krm salt
  • ½ dl socker
  • 1 dl kesella 1%
  • 7 dl glutenfri mjölmix
  • 1-2 äpplen
  • Fyllning
  • ½ dl flytande margarin
  • ½ dl socker
  • 2 tsk kanel
  • Pensling
  • Mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölk och fiberhusk. Låt svälla ca 10 minuter. Blanda ner övriga ingredienser och arbeta degen kraftigt med elvisp eller köksmaskin. Låt jäsa ca 30 minuter.
    3. Rör ihop fyllningen.
    4. Häll lite mjöl på bakbordet och knåda degen smidig. Kavla eller platta ut degen till en några millimeter tunn platta. Ta ut runda kakor med en kopp eller liten skål. Lägg varje degkaka i en muffinsform. Fyll med några bitar skalat äpple och en klick fyllning. Sno ihop degen till en knyte.
    5. Låt jäsa ca 20 minuter. Pensla med mjölk och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben