Glutenfria baguetter

Serverar: 10-12 portioner

Helt ok enligt min man som är glutenintolerant sen 10 år tillbaka. Lätta och göra också.

Ingredienser

  • 6 dl vatten (fingervarmt)
  • 50 g jäst
  • 2 tsk fiber husk
  • 200 g rumsvarmt margarin
  • 3 tsk salt
  • 1 pkt Finax Glutenfria mjölmix (1kg)
  • 2 1/2 dl potatismjöl
  • Pensling
  • 1ägg
  • Instruktioner

    Smula jästen i en degbunke och tillsätt det fingervarma vattnet. Tillsätt fiberhusk och rör om tills jästen är upplöst. Låt svälla i ca 10 minuter. 2. Klicka ner matfettet och tillsätt därefter resterande ingredienser. Vispa degen med maskin (jag använder hushållsassistenten) i 5 minuter. Stjälp degen på mjölat (glutenfritt) bakbord.Dela degen till 10-12 bitar. Forma till baugetter lägg på plåt. Låt jäsa övertäckta med plastfilm i ca 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader. Snitta de färdigjästa bröden med vass kniv och pensla dem med lättvipatägg. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben