Fransk glutenfri baguette

Glutenfritt. Blir 2 bröd.

Ingredienser

  • 1/2 pkt jäst (25 g)
  • 3 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk fiberhusk
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 dl Kesella, färsk ostmassa
  • 8 1/2 dl glutenfri mjölmix, Finax
  • Instruktioner

    1. Ugn 250º.
    2. Rör ut den smulade jästen med degvätskan (vatten och olja) som du först har värmt till 37°.
    3. Rör i fiberhusk och låt blandningen svälla i 10 minuter. Tillsätt salt, kesella och mjölmix, och arbeta till en smidig deg. Klicka ut degen i två strängar på en plåt täckt med bakplåtspapper. Degen är ganska lös så du bör använda två matskedar som med jämna mellanrum doppas i mjölmix.
    4. Täck med bakduk och låt jäsa i rumstemperatur i ca 60 minuter.
    5. Pensla bröden med vatten och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Brödet är utmärkt till soppa. Det som inte går åt direkt kan frysas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben