Glutenfria bullar med vaniljgömma

Serverar: 20 portioner

Nybakta med ett glas kall mjölk och du är i himmelriket!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk stött kardemumma
  • Ca 12 dl glutenfri fin mjölmix
  • Fyllning
  • 75 g rumsvarmt smör
  • ½ dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • Pensling
  • 50 g smör
  • 1½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Rör ut jästen i den ljumma degvätskan tills den lösts upp. Blanda ner socker, salt, stött kardemumma och mjölmix. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    2. Stjälp upp degen i en stor spritspåse och fördela i bullformar. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
    3. Tryck en liten grop med tummen i varje bulle. Rör samman ingredienserna till fyllningen och lägg en klick i varje grop. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna något.
    4. Smält smöret. Doppa eller pensla bullarna med smöret och doppa dem sedan i sockret. Ät nybakta med ett glas kall mjölk. Mums!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben