Glutenfria drömbullar

Serverar: 20 portioner

De här bullarna är riktigt goda och perfekta för dig som är eller känner någon som är glutenallergiker. Gör en stor sats för de kommer att gå åt snabbt!

Ingredienser

  • 1 pkt jäst
  • 5 dl rumstempererad mjölk
  • 2 tsk fiberhusk
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 dl kesella, 10 %
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 13 dl glutenfri mjölmix
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 100 g riven mandelmassa
  • 4 msk socker
  • 1 msk kanel
  • Garnering
  • 1 ägg
  • 3 msk pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Häll i mjölken och lös upp jästen. Blanda ner fiberhusk och låt stå 10 minuter.
    2. Rör ner smör, kesella, salt, kardemumma och mjöl i jästblandningen.
    3. Arbeta degen i en matberedare eller hushållsassistent med krokar. Det går även att göra för hand men degen är mycket kletig.
    4. Gör fyllningen, blanda samman smör, mandelmassa, socker och kanel.
    5. Fördela degen i kakformar och gör en fördjupning i varje bulle, ta gärna lite mjöl på fingrarna för att degen inte ska fastna.
    6. Klicka ner fyllningen i fördjupningarna och tryck till den lätt.
    7. Låt sedan bullarna jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
    8. Grädda bullarna ca 12 minuter eller tills de fått en fin gyllene färg.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (1)

    KatarinaEngberg 6 mars 2010

    jättegoda bullar men jag gör 40 istället för 20st, eller så måste man använda jätteformar!! dom blev gigantiska:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben