Glutenfria frallor med havre
Serverar:
20 portioner
Tid:
1 timme
Riktigt mumsiga och perfekt till frukosten!
Ingredienser
50 g torrjäst
5 dl mjölk eller vatten
4 msk olja
2 msk Fiberhusk
4 dl Glutefria havregryn (Sempers är bra!)
1 tsk salt
ca 6 dl fint mjöl (Lailas blå funkar bra!)
Instruktioner
Värm mjölken eller vattnet till ca 40 grader. Tillsätt fiberhusken och havregrynen. Rör om och låt det svälla i 10 minuter.
Blanda ned salt och det mesta av mjölet. Kör det i maskin med degkrokar och låt det blandas väl.
Använd sedan skedar eller händerna till att forma små eller stora frallor och lägg dem på en bakplåtspapperklädd plåt.
Låt dem jäsa i 30 minuter.
Grädda dem i ugnen i ca 10-12 minuter i 250 grader, tills de får en ljusbrun färg på ovansidan. Låt frallorna svalna under en bakduk.
Liknande recept
Lätta frallor
4
1 h 45 min
28
2
Våfflor - laktos och glutenfria
3.3
3
Chokadkladdkaka, glutenfri eller med mjöl
5
10
3
Enkla frallor/bullar
4.4
20
7
Glutenfri Prinsesstårta
4.5
1 h 30 min
8-9
2
Saftiga chokladmuffins, glutenfria
4.5
20 min
12
6
Björkens frallor
4.7
10-12
40
Glutenfri köttfärspaj
45 min
5-6
Britt-Maries Äppelpaj Glutenfri
3.3
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!