Glutenfria frallor med havre

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

Riktigt mumsiga och perfekt till frukosten!

Ingredienser

  • 50 g torrjäst
  • 5 dl mjölk eller vatten
  • 4 msk olja
  • 2 msk Fiberhusk
  • 4 dl Glutefria havregryn (Sempers är bra!)
  • 1 tsk salt
  • ca 6 dl fint mjöl (Lailas blå funkar bra!)
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken eller vattnet till ca 40 grader. Tillsätt fiberhusken och havregrynen. Rör om och låt det svälla i 10 minuter.
    2. Blanda ned salt och det mesta av mjölet. Kör det i maskin med degkrokar och låt det blandas väl.
    3. Använd sedan skedar eller händerna till att forma små eller stora frallor och lägg dem på en bakplåtspapperklädd plåt.
    4. Låt dem jäsa i 30 minuter.
    5. Grädda dem i ugnen i ca 10-12 minuter i 250 grader, tills de får en ljusbrun färg på ovansidan. Låt frallorna svalna under en bakduk.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2
    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben