Glutenfria frallor med kaffe och nypon

Serverar: 6 portioner

Riktigt mörka och mustiga frallor med en tydlig kaffesmak och en pigg friskhet från nyponen.

Ingredienser

  • 1 dl kaffe, 100 g
  • 2½ dl kallt vatten, 250 g
  • ½ paket jäst, 25 g
  • ½ dl nyponskalsmjöl, 30 g
  • 1½ dl teffmjöl, 100 g
  • 2 dl bovetemjöl, 100 g
  • Knappt 1 dl boveteflingor, 40 g
  • 1 tsk salt
  • 1 msk fiberhusk
  • Topping
  • Boveteflingor
  • Instruktioner

    1. Blanda allt utom fiberhusk till en smet. Tillsätt fiberhusk och blanda väl. Låt jäsa i en bunke täckt med plast 2 timmar.
    2. Forma med blöta händer degen till 6 frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa på plåten 45 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200 grader och grädda bröden 30 minuter. Låt svalna.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2
    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben